Antologia 2019 – Mirri


Uusi vuosi, uusi antologia! Turun Sarjakuvakerhon perinteikäs vuosiantologia tekee jälleen tuloaan. Olit sitten pöytälaatikkopiirtelijä tai sarjakuvakonkari, kutsumme sinut osallistumaan sarjakuva-antologian tekemiseen. Töiden kieliksi käyvät suomi ja ruotsi.
Sinun tehtäväsi on yksinkertainen mutta mielikuvituksen rajoja ravisteleva: tee teeman mukainen sarjakuva 30.5.2019 mennessä. Vuoden 2019 antologian teemana on Mirri. Valloittavatko antologian sivut kissaeläimet vai jotkin muut karvaturrit?
Teemaa saa tulkita vapaasti. Huomioi myös, että teoksen nimen ei tarvitse olla sama kuin teeman nimen.
 
Antologia julkaistaan Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla. Se painetaan kokoon B5 ja mustavalkoisena, joten ota tämä huomioon tarttuessasi väreihin. Sivuja käytössäsi on 1-8.
Näin osallistut antologiaan:

  1. Tallenna teoksesi + kuva itsestäsi Google Driveen (linkki tulossa myöhemmin)
  2. Käy täyttämässä lupa, jolla annat meidän käyttää sarjakuvaa antologiassa ja sen markkinoinnissa (linkki tulossa myöhemmin). Lisäksi edellytämme, että sitoudut olemaan julkaisematta sarjakuvaa muualla seuraavan vuoden aikana.

Tekniset ohjeet sarjakuvalle:

  • Julkaisu on mustavalkoinen, eli osallistuvien sarjakuvien on oltava joko yksivärisiä tai harmaasävyisiä.
  • Digitaalinen materiaali tallennetaan Google Driveen. Tiedostomuoto TIFF tai PNG.
  • Harmaasävykuvat skannataan tarkkuudella 300 dpi, ja talletetaan harmaasävyisenä (grayscale).
  • Mustavalkoiset kuvat mieluiten tarkkuudella 1200 dpi, mutta vähintään 600 dpi.

Tallenna materiaalin yhteydessä kuva itsestäsi. Kuvasuhde 1:1 eli neliö. Saa olla piirretty tai valokuva.
 
HUOM! Liimasidonta aiheuttaa sen, että kunkin sivun sidonnanpuoleisesta laidasta n. 1–1,5 cm uppoaa selkämykseen. Laidoille kannattaa piirrettäessä jättää hieman leveämmät marginaalit kuin ylös ja alas.
Jos lähetetystä materiaalista ei tule viikon sisään saapumiskuittausta, kannattaa ottaa yhteyttä päätoimittaja Johanna Heinoseen (johanna.j.heinonen(a)gmail.com).
Lisätietoja tai ohjeita voi kysyä kerhon hallitukselta (turunsarjakuvakerho(a)gmail.com).
Kaikkia sarjakuvia ei välttämättä voida julkaista, mikäli niitä saapuu enemmän kuin Antologiassa on tilaa. Ilmoitamme tekijälle mikäli näin käy.
Töistä koostetaan syksyllä mahdollisuuksien mukaan näyttely, ja lisäksi yksittäisiä sivuja tai kuvia voidaan käyttää Turun Sarjakuvakerhon markkinointimateriaalissa.