Turun Sarjakuvakeskuksen tilauskurssit

Turun Sarjakuvakerhon alainen Turun Sarjakuvakeskus järjestää sarjakuvakursseja ja -pajoja yhteistyössä mm. Nuorten Taide- ja Toimintatalo Vimman, Seikkailupuiston ja Turun Kaupunginkirjaston kanssa. Tietoa tulevista kursseista saa näiltä sivuilta.
Turun Sarjakuvakeskus välittää ja koordinoi myös tilauskursseja sarjakuvatoiminnasta kiinnostuneille tahoille. Meiltä voit tilata kurssin tai pajan oppilaitokseen, sairaalaan, palvelutaloon tai vaikka lapsen synttäreille! Katso allaoleva lista ja kysy lisää osoitteesta turunsarjakuvakerho@gmail.com.
Turun Sarjakuvakeskuksen kursseja vetävät sarjakuvan, median tai kulttuurin ammattilaiset tai sarjakuvaan perehtyneet opettajat.

Alakouluikäisille
Sarjispöräys
Sarjispöräys on avoin piirustus- ja sarjakuvatehtävillä höystetty oleskelunurkka. Se on yleensä toteutettu lapsille, ja on käytännössä matalan kynnyksen sarjakuvaharrastuksen esittelyä nuoremmille.

Teemakurssit
Teemana voi olla esimerkiksi ilmastonmuutos, jota lähestytään sarjakuvan keinoin. Luonnonsuojeluteemassa eläimet seikkailevat ja satuparodiassa tarkastellaan tuttuja satuja hiukan eri kulmasta.

Yläkoulu- ja lukioikäisille

Sarjakuvalähtöinen piirustusilmaisu

Kuvantekemistä eri välineillä ja materiaaleilla: Kokeillaan ihan mitä vaan ja rikotaan kaikki konventiot ja asenteet samalla, kun etsitään erilaisia keinoja saada kuvat järjestymään tarinoiksi.

Manga ja japanilainen estetiikka

Perehdytään teorian, esimerkkien ja harjoitusten avulla mangasarjakuvan ilmaisuun ja kuvakerrontaan ja siihen, kuinka manga nousee japanilaisen estetiikan ja taiteen traditioista.

Länsimainen sarjakuvailmaisu

Sarjakuvan ilmaisu, kuvakerronta ja semiotiikka teorian, esimerkkien ja harjoitusten kautta. Kurssilla perehdytään amerikkalaisen ja eurooppalaisen sarjakuvan traditioihin ja estetiikkaan.

Tarinankerrontakurssi

Tarinankerronta kurssi, jossa sarjakuvia töikseen piirtävä Petra Erika Nordlund kertoo keinoja niin lyhäreiden kuin pidempienkin projektien käsikirjoittamiseen sekä hahmoluontiin ja maailmanrakennukseen.

Senioreille

Elämäkertasarjakuva senioreille

Iäkkäämmille suunnattu sarjakuvakurssi, jossa käydään läpi ja kuvitetaan oman elämän tapahtumia, lapsuuden maisemia ja vanhoja tuttuja.

Kaikenikäisille

Juhlasarjispaja

Tilaa sarjakuvan ammattilainen vetämään sarjakuvapaja vaikkapa lapsen syntymäpäiville tai muuhun juhlatilaisuuteen!

Sarjakuvavinkkaus nuorille ja aikuisille

Sarjakuvavinkkauksessa tutustutaan kotimaiseen ja ulkomaiseen sarjakuvatarjontaan mahdollisimman laajasti ja eri teemojen kautta. Vinkkauksen sisältöä voidaan muokata yhdessä tilaajan kanssa. Sarjakuvavinkkaukseen voi sisältyä myös sen asemasta ja tekijöistä sekä sarjakuvaan kohdistuvista ennakkoluuloista keskustelua.

Askeleita ammatilliseen sarjakuvapiirtämiseen

Sarjakuvan ammattilainen neuvoo, kuinka sarjakuvantekijä luovii syndikaattien ja pienkustantajien karikoissa: kuinka ja miten omia teoksia saa julkaisuun, ja miten rojalteista ja palkkioista neuvotellaan.